Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karelska piroger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Karelska piroger

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg. Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor.
  3. Flytta kakorna till en plåt med bakplåtspapper. Bred ut risgrynsgröt i mitten på kakorna. Vik upp kanterna runt om och rynka ihop kanterna med fingertopparna. Gräddas mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet.
  5. Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.