Karelska piroger

Karelska piroger

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: piroger, pirog
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Karelska piroger

Ingredienser

4 portioner risgrynsgröt
4 hårdkokta ägg

Deg:
2 dl vatten
1 tsk salt
2,5 dl rågmjöl
2,5 dl vetemjöl

För doppning efter gräddning:
2 dl vatten
2 msk margarin
Salt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg.
Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor.

Flytta kakorna till en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut risgrynsgröt i mitten på kakorna.
Vik upp kanterna runt om och rynka ihop kanterna med fingertopparna. Gräddas mitt i ugnen i 10 minuter.

Direkt efter gräddningen doppas pirogerna hastigt i det kokande doppningsbadet.

Servera pirogerna varma och bred på en blandning av hackat hårdkokt ägg + margarin + salt.
Visningar:
2081
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Piroger recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader