Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karelskt ostinbakad pepparrotsfalu

 
Karelskt ostinbakad pepparrotsfalu Karelskt ostinbakad pepparrotsfalu
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Receptet förvandlade en vanlig falukorv till en smakfull smak och synupplevelse. Deg receptet är en försvenskad version av Karelsk pirogdeg. Jag serverade med potatis och en gräddlöksås. Korven bör skäras tvärs över vid servering. Diagonala snittet på bilden var bara för att visa innehållet på bild.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg rågsikt och salt i en bunke eller mixer, smula över kallt smör. Rör ihop ägg, vatten och ättiksprit, häll över i bunken och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ihop degen till en tjock rektangel och svep in i folie, låt vila i kyl ca 1 timme. Dra skinnet av korven och skär i ca 2 centimeters skivor. Skär osten i ca 5-6 millimeters skivor, och tag ut rundlar ungefär som korvens skivor. Antalet ostrundlar ska vara lika med mellanrummen bland korvskivorna. Tryck ut en klick pepparrot i mitten av 1 ostrundels båda sidor. Tryck ihop ostrundeln mellan korvens 2 första skivor. Fortsätt sedan likadant till hela korven är fylld, pepparroten fungerar som klister. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en rektangel som väl täcker korvens längd och omkrets. Lägg på korven och vik om degen, renskär från överflödig deg. Lägg korven med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla hela korven med upp vispat ägg. Av det som renskurits kan ni skära bitar i önskad form och dekorera korven med. Om ni dekorerat korven stryks även dekorationerna med ägg. Placera längst ner i ugnen ca 20-25 minuter. Skär korven tvärs över i lagom portionsbitar och servera med valfria tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.