Instruktioner
Lägg rågsikt och salt i en bunke eller mixer, smula över kallt smör.
Rör ihop ägg, vatten och ättiksprit, häll över i bunken och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ihop degen till en tjock rektangel och svep in i folie, låt vila i kyl ca 1 timme.
Dra skinnet av korven och skär i ca 2 centimeters skivor.
Skär osten i ca 5-6 millimeters skivor, och tag ut rundlar ungefär som korvens skivor.
Antalet ostrundlar ska vara lika med mellanrummen bland korvskivorna.
Tryck ut en klick pepparrot i mitten av 1 ostrundels båda sidor.
Tryck ihop ostrundeln mellan korvens 2 första skivor.
Fortsätt sedan likadant till hela korven är fylld, pepparroten fungerar som klister.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen till en rektangel som väl täcker korvens längd och omkrets.
Lägg på korven och vik om degen, renskär från överflödig deg.
Lägg korven med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla hela korven med upp vispat ägg.
Av det som renskurits kan ni skära bitar i önskad form och dekorera korven med.
Om ni dekorerat korven stryks även dekorationerna med ägg.
Placera längst ner i ugnen ca 20-25 minuter.
Skär korven tvärs över i lagom portionsbitar och servera med valfria tillbehör.