Kan göras på hel kyckling eller delar. Jag tycker den blir bäst på bröstfilé. Den västindiska kryddblandningen som används i receptet finns inlagd under mina recept.
Instruktioner
- Tips: Jättegod kall som utflyktsmat
- Några timmar eller 1 dag i förväg gör man små snitt i skinnet på kycklingens sidor. Gnid in den med västindisk krydda och tryck in kryddningen i snitten. Om kycklingen skall stå längre än 2 timmar bör den förvaras i kylskåp.
- Blanda ägg, mjöl och mjölk till en smet. Hetta upp olja 2 cm djupt i en tjockbottnad gryta.
- Vispa ytterligare några tag i smeten och doppa kycklingdelarna i smeten och sedan i strösdbröd så de täcks helt. När oljan är mycket het läggs hälften av kycklingeni och friteras 4-8 minuter på varje sida. Bröstbitar behöver 4 minuter, helt bröst 6-7 minuter och halverade lår 5-6 minuter. Servera kycklingen het så snart som möjligt efter tillagning. Servera med ris och en sallad.
Publicerat den
19 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar