Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk friterad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan göras på hel kyckling eller delar. Jag tycker den blir bäst på bröstfilé. Den västindiska kryddblandningen som används i receptet finns inlagd under mina recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Jättegod kall som utflyktsmat
  2. Några timmar eller 1 dag i förväg gör man små snitt i skinnet på kycklingens sidor. Gnid in den med västindisk krydda och tryck in kryddningen i snitten. Om kycklingen skall stå längre än 2 timmar bör den förvaras i kylskåp.
  3. Blanda ägg, mjöl och mjölk till en smet. Hetta upp olja 2 cm djupt i en tjockbottnad gryta.
  4. Vispa ytterligare några tag i smeten och doppa kycklingdelarna i smeten och sedan i strösdbröd så de täcks helt. När oljan är mycket het läggs hälften av kycklingeni och friteras 4-8 minuter på varje sida. Bröstbitar behöver 4 minuter, helt bröst 6-7 minuter och halverade lår 5-6 minuter. Servera kycklingen het så snart som möjligt efter tillagning. Servera med ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.