Oj, så god! Bra bjudsoppa.
Instruktioner
- Lägg räkorna och fisken i en skål tillsammans med en marinad av koriander, spiskummin, chilipasta och pressad citron. Låt marinaden stå.
- Smält smöret i en stor kastrull på medelvarm platta. Tillsätt purjolök och lök och fräs under lock i 10 minuter, tills de är mjuka. Rör om då och då. Lägg i vitlöken och fräs i ytterligare 3-4 minuter.
Tillsätt potatis och buljong, plus lite salt om buljongen är osaltad. Koka upp, minska värmen och småkoka försiktigt under lock i 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Blanda i spenaten och koka utan lock i ca 3 minuter eller tills spenatbladen är slaka.
Låt soppan svalna något och häll över den i en mixer eller matberedare och kör till slät puré, i omgångar om det behövs. (Med matberedare: sila bort spadet och spara det. Kör de fasta ingredienserna till puré med lite av spadet och blanda sedan med resten av vätskan.)
- Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt kokosmjölken. Lägg i fisken och räkorna tillsammans med marinaden. Sjud under omrörning tills fisken är genomkokt.
- Variation: Blanda spenaten med en handfull korianderblad.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar