Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk grön fisk- och skaldjurssoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Oj, så god! Bra bjudsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg räkorna och fisken i en skål tillsammans med en marinad av koriander, spiskummin, chilipasta och pressad citron. Låt marinaden stå.
  2. Smält smöret i en stor kastrull på medelvarm platta. Tillsätt purjolök och lök och fräs under lock i 10 minuter, tills de är mjuka. Rör om då och då. Lägg i vitlöken och fräs i ytterligare 3-4 minuter. Tillsätt potatis och buljong, plus lite salt om buljongen är osaltad. Koka upp, minska värmen och småkoka försiktigt under lock i 15-20 minuter, tills potatisen är mjuk.
  3. Blanda i spenaten och koka utan lock i ca 3 minuter eller tills spenatbladen är slaka. Låt soppan svalna något och häll över den i en mixer eller matberedare och kör till slät puré, i omgångar om det behövs. (Med matberedare: sila bort spadet och spara det. Kör de fasta ingredienserna till puré med lite av spadet och blanda sedan med resten av vätskan.)
  4. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt kokosmjölken. Lägg i fisken och räkorna tillsammans med marinaden. Sjud under omrörning tills fisken är genomkokt.
  5. Variation: Blanda spenaten med en handfull korianderblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.