Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk kycklinggryta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fantastiskt god gryta med underbara smaker! Bäst blir den om kycklingen får marinera över natten - den är väl värd att vänta på!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i strimlor. Skala och finhacka löken. Tvätta limen väl, riv skalet fint och pressa ut saften. Blanda samman lök, limeskal, limesaft och ingefära med oljan. Pressa i vitlöken. Häll detta över kycklingen och rör om. Salta och peppra. Låt kycklingen marinera i 2 timmar eller över natten i kylskåp.
  2. Ta upp och fräs kycklingen några minuter. Häll på kokosmjölken. Kärna ur och finhacka chilin och gräslöken och tillsätt dem. Sjud på svag värma tills kycklingen är genomkokt. Rosta kokosen i en torr, het panna och strö över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.