- Serverar: 6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fantastiskt god gryta med underbara smaker! Bäst blir den om kycklingen får marinera över natten - den är väl värd att vänta på!
Instruktioner
- Skär kycklingen i strimlor. Skala och finhacka löken. Tvätta limen väl, riv skalet fint och pressa ut saften. Blanda samman lök, limeskal, limesaft och ingefära med oljan. Pressa i vitlöken. Häll detta över kycklingen och rör om. Salta och peppra. Låt kycklingen marinera i 2 timmar eller över natten i kylskåp.
- Ta upp och fräs kycklingen några minuter. Häll på kokosmjölken. Kärna ur och finhacka chilin och gräslöken och tillsätt dem. Sjud på svag värma tills kycklingen är genomkokt. Rosta kokosen i en torr, het panna och strö över.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar