Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk kycklinggryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera kokt ris, roti eller mjuka tacos til

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilén i strimlor. Skala och finhacka löken.
  2. Tvätta limen väl, riv skalet och pressa ut saften. Blanda samman lök, limeskal, -saft och ingefära ned oljan. Pressa i vitlöken.
  3. Häll detta över kycklingen och rör om. Salta och peppra. Låt den marinera i 2 timmar eller över natten i kylskåp.
  4. Ta upp och fräs kycklingen några minuter i en gjutjärnsgryta. Häll på kokosmjölken.
  5. Kärna ur och finhacka chilin och gräslöken och tillsätt dem. Sjud på svag värme tills kycklingen är genomkokt. Rosta kokosen i en torr, het panna och strö över maten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • annack 24 augusti 2008

    Jamaicansk kyckling

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.