Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk räkgryta med hetta

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En jättegod gryta med en kombination av sött och hett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och ställ dem åt sidan. Skär paprika och ananas i mindre bitar och fräs dem hastigt. Finhacka chilin, ställ åt sidan. Hacka och fräs lök och vitlök långsamt i smör. Dofta över curry och paprikapulver. Blanda ner vetemjölet. Späd med grädde och vin och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt paprika- och ananasbitarna och chilihacket, och smaka av med citronsaft, salt, svartpeppar och eventuellt lite socker, beroende på hur söt ananasen är. Precis innan servering, fräs räkorna hastigt och rör ned dem. Toppa med hackad koriander efter smak.
  2. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.