Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk räksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Räkor och exotiska frukter i en härlig mix. Kokos på toppen ger det lilla extra åt denna färgsprakande sallad med ett stänk av Karibien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta sötpotatisen. Lägg den på ett ugnssäkert fat och droppa över olja. Salta och peppra. Stek mitt i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
  2. Skala räkorna. Skala ananasen med kniv, skär bort bladen och bottnen (bruna prickar skärs bort i spiralformat mönster) Dela fruktköttet i småbitar.
  3. Skala mangon. Ställ på högkant och skär så att endast 1 cm återstår i mitten, där sitter kärnan. Skär köttet i bitar. Dela gurkan på längden, ta bort kärnorna och skiva köttet. Skala och finhacka lökarna. Dela chilin på längden och skrapa bort kärnorna. Strimla chilin fint.
  4. Blanda limeskal och-saft, olja, chili, lök och hackad koriander eller bladpersilja. Häll kryddorna över räkorna och blanda ner frukt och gurka.
  5. Lägg salladen på ett fat och lägg över räkmixen. Strö över kokos (rosta den eventuellt lite innan i en torr stekpanna) och servera med sötpotatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.