Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk romkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En fluffig kaka med vuxensmak som även funkar som efterrätt serverad med färska bär och lite vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 2 liter, gärna med hål i mitten.
  2. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver, bikarbonat och vanilj i en skål. Nyp snabbt ihop smöret i blandningen. Tillsätt olja, marsánsåspulver, ägg, mjölk och rom. Vispa med elvisp ca 3 minuter.
  3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 40-60 minuter, men titta till den efter ca 40 minuter. Känn med en sticka om den är klar.
  4. Smält smör och socker med vatten i en kastrull till glasyren. Rör tills sockret har lösts sig och låt sjuda tills glasyren har tjocknat i ca 20 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner rommen.
  5. Ta ut kakan och låt den svalna. Picka små hål i den med en sticka och häll försiktigt på glasyren. Låt bottnen suga upp det mesta av glasyren. Ta sedan loss formens kant.
  6. Servera kakan som den är eller tillsammans med lite vispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.