En fluffig kaka med vuxensmak som även funkar som efterrätt serverad med färska bär och lite vispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform ca 2 liter, gärna med hål i mitten.
- Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver, bikarbonat och vanilj i en skål. Nyp snabbt ihop smöret i blandningen. Tillsätt olja, marsánsåspulver, ägg, mjölk och rom. Vispa med elvisp ca 3 minuter.
- Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 40-60 minuter, men titta till den efter ca 40 minuter. Känn med en sticka om den är klar.
- Smält smör och socker med vatten i en kastrull till glasyren. Rör tills sockret har lösts sig och låt sjuda tills glasyren har tjocknat i ca 20 minuter. Ta kastrullen från plattan och rör ner rommen.
- Ta ut kakan och låt den svalna. Picka små hål i den med en sticka och häll försiktigt på glasyren. Låt bottnen suga upp det mesta av glasyren. Ta sedan loss formens kant.
- Servera kakan som den är eller tillsammans med lite vispad grädde och färska bär.
Publicerat den
24 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar