Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk rompaj

 
Skriv ut

Rom och ananas och kokos med marängtäcke. En riktig varmväderspaj.

Ingredienser

Instruktioner

Gör pajdegen först. Knåda in smöret i mjölet. Tillsätt sirapen och knåda till en formbar massa. Tryck ut den i en pajform och sätt in den i kylskåpet. Sätt ugnen på 200 grader. Separera äggen. Lägg gulorna i en kastrull. Tillsätt grädden, 1½ dl socker, potatismjölet och romen. Värm under vispning tills den tjocknar. Blanda ner kokosen och sätt åt sidan. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Under tiden vispar du äggvitorna hårt med 1½ dl socker och citronjuicen. När skalet är gräddat. Ta ut den ur ugnen och sänk värmen till 150 grader. Häll krämen i skalet och fördela den jämnt. Har den blivit för hård kan du blanda i lite ananasjuice. Häll över ananasbitarna och tryck ner dem i krämen. Bred över marängsmeten så den täcker. Grädda ca 50 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.