- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Gott grillat med smaker från Karibien! Kotletterna kan även bytas ut mot kyckling.
Instruktioner
- Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Blanda matolja, chilipulver, paprikapulver, rom och en nypa havssalt i påsen.
- Knyt ordentligt och vänd köttet i marinaden lite grann. Lägg paketet på ett fat och in i kylen minst en timme.
- Koka riset i vatten med buljongtärning i på hög värme. När hälften av vattnet kokat bort sänker du värmen till hälften. Rör om.
- När nästan allt vatten är borta och det bara bubblar litegrann i riset tillsätter du limeskal, limesaft och matgrädden.
- Rör om då och då i ca 5 minuter. Ta sedan från värmen och på med lock.
- Sätt på grillen eller grillpannan (vid stekning använd lite smör annars utesluts detta) och ta fram kotletterna.
- Täck bägge sidor av varje kotlett med kokosflingor och grilla.
- Servera med valfria grönsaker.
Publicerat den
5 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar