Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibiska fläskkotletter med krämigt limeris

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Gott grillat med smaker från Karibien! Kotletterna kan även bytas ut mot kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Blanda matolja, chilipulver, paprikapulver, rom och en nypa havssalt i påsen.
  2. Knyt ordentligt och vänd köttet i marinaden lite grann. Lägg paketet på ett fat och in i kylen minst en timme.
  3. Koka riset i vatten med buljongtärning i på hög värme. När hälften av vattnet kokat bort sänker du värmen till hälften. Rör om.
  4. När nästan allt vatten är borta och det bara bubblar litegrann i riset tillsätter du limeskal, limesaft och matgrädden.
  5. Rör om då och då i ca 5 minuter. Ta sedan från värmen och på med lock.
  6. Sätt på grillen eller grillpannan (vid stekning använd lite smör annars utesluts detta) och ta fram kotletterna.
  7. Täck bägge sidor av varje kotlett med kokosflingor och grilla.
  8. Servera med valfria grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.