Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karin Franssons vildsvinsgryta med kakao och balsamico

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg russinen i lite vatten eller gärna portvin. Skär köttet i kuber. Skala och hacka löken och morötterna samt sellerin i mindre tärningar. Skala vitlöken och riv eller pressa den. Tag fram en järngryta, värm lite olja och bryn köttet samt de hackade grönsakerna väl runt om, salta och peppra. Lägg ner lagerblad, kryddnejlikor, enbär, kanel samt rosmarin och häll på hälften av det röda vinet och buljongen. Sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 1½-2 timmar eller tills köttet känns mört. Ös under tiden med resten av vinet och buljongen. Under tiden köttet puttrar gör man balsamicoskyn. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de börjar få lite färg, strö över det bruna sockret och rör om så att sockret karamellisserar lite lätt. Häll på russinen med vätskan, rör ner kakao och syltat apelsinskal, rör om och häll på balsamicovinägern. Låt det puttra några minuter och smaka av med en gnutta riven muskotnöt.
  2. Häll detta över köttet, rör om och låt det puttra några minuter. Smaka av med ev. mer salt och peppar. Vill man ha en simmig sås, så kan man reda av grytan med lite utrört maizenamjöl. Strö över lite hackad persilja.
  3. Här passar det med pressad potatis, potatispuré, pasta eller polenta till.
  4. Tycker man inte om russin, så kan man använda tärnade katrinplommon eller torkade aprikoser. Syltat apelsinskal kan ersättas med skal från ½ apelsin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.