Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karinas smarriga köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna paj komponerade jag ihop i veckan, med hjälp av några olika recept och idéer och jag tyckte den blev god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylskåpet ca 30 minuter. Gör under tiden köttfärssåsen. Skala och hacka gul och röd lök och stek i ca 5 minuter. Tillsätt blandfärsen och låt den bli genomstekt och grynig. Tillsätt sedan paprikan skuren i små tärningar, krossade tomater, tomatpuré, sambal olek och vitlök. Krydda efter smak och låt köttfärssåsen koka på svag värme i några minuter.
  2. Tag pajdegen från kylen och tryck ut den i en pajform och förgrädda i 5 minuter på 225 grader.
  3. Lägg tomatskivor i botten på det förgräddade pajskalet och häll sedan på köttfärssåsen. Lägg sedan lite lökringar uppe på köttfärssåsen. Blanda ihop ingredienserna till creme fraiche-såsen som kryddas efter smak beroende på om man vill ha mild eller kryddigare smak. Häll såsen över pajen och strö slutligen på riven ost. Grädda pajen ca 20-25 minuter i 200 grader ugn. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.