Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karins vita fläderblomsglögg

 
Skriv ut

Servera glöggen med mandel och gula russin och vita pepparkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda det vita vinet med det vita portvinet, kanelstänger, kryddnejlikor, kardemumma, enbär, stjärnanis och pommeransskalet samt sockret. Låt detta gärna stå i rumstemperatur några timmar. Värm sedan upp det hela, men koka ej låt det bara gå till kokpunkten.
  2. Tillsätt gin och fläderblomssaften. Smaka av, om sötman räcker.
  3. Jag själv föredrar ej så söt, det är väldigt individuellt.
  4. Vill man ha en kraftig kryddning, så låter man glöggen kallna igen med kryddorna i och förvara ett dygn för att sedan värma upp igen och sila.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.