Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karl-Alfreds (Popeye) brytbröd

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

...svårt att gissa vad brödet innehåller ;-) perfekt buffébröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till cirka 37°. Häll lite av mjölken i skålen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, keso, spenat, sirap, salt, salladskrydda och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa 30 minuter under duk.
  3. Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela i 24 bitar, rulla till bullar och lägg i en långpanna. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda samman vatten och olja och pensla bullarna med. Strö på lite grahamsmjöl. Grädda mitt i ugnen i 225° i 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.