...svårt att gissa vad brödet innehåller ;-) perfekt buffébröd.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
- Smula jästen i en skål. Värm mjölken till cirka 37°. Häll lite av mjölken i skålen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, keso, spenat, sirap, salt, salladskrydda och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa 30 minuter under duk.
- Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Dela i 24 bitar, rulla till bullar och lägg i en långpanna. Jäs under bakduk i 30 minuter. Blanda samman vatten och olja och pensla bullarna med. Strö på lite grahamsmjöl. Grädda mitt i ugnen i 225° i 15-20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
23 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar