Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karljohan- och trattkantarellsoppa

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättesmarrig svampsoppa av Alexandra Zazzi. Passar bra att servera som förrätt i glas tillsammans med en liten chevreost till och en bit bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krama ur Karl-Johan svampen efter blötläggningen, skölj en gång.
  2. Finhacka löken och låt brynas lite med oljan, lägg i den urkramade svampen. Rör om och häll i grädden. Låt soppan sjuda i 15 minuter, rör om då och då.
  3. Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper.
  4. Fräs upp trattkantarellerna med lite smör, salta och peppra och ställ undan.
  5. Häll mjölk och fond i soppan. Låt sjuda upp, red med maizena, häll i vinet och låt sjuda i 3–4 minuter, smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp i muggar (håller värmen längre om du dessutom sköljt dem i hett vatten innan) strö över trattisar, sidfläsk och krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.