- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättesmarrig svampsoppa av Alexandra Zazzi. Passar bra att servera som förrätt i glas tillsammans med en liten chevreost till och en bit bröd.
Instruktioner
- Krama ur Karl-Johan svampen efter blötläggningen, skölj en gång.
- Finhacka löken och låt brynas lite med oljan, lägg i den urkramade svampen. Rör om och häll i grädden. Låt soppan sjuda i 15 minuter, rör om då och då.
- Knaperstek sidfläsket och låt rinna av på hushållspapper.
- Fräs upp trattkantarellerna med lite smör, salta och peppra och ställ undan.
- Häll mjölk och fond i soppan. Låt sjuda upp, red med maizena, häll i vinet och låt sjuda i 3–4 minuter, smaka av med salt och peppar.
- Häll upp i muggar (håller värmen längre om du dessutom sköljt dem i hett vatten innan) strö över trattisar, sidfläsk och krasse.
Publicerat den
19 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar