Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karljohantårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Konjak, timjan och grillade paprikor sätter härlig smak på svampfyllningen i denna tårta. Det går också att variera med kantareller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär bröden.
  2. Ansa och skär svampen i bitar och fräs den i en kastrull med smör tills smöret blir genomskinligt. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med grädde, vatten och fond. Koka under omrörning ca 5 minuter. Smaksätt med konjak, salt och peppar. Låt såsen kallna i kallt vattenbad.
  3. Blanda svampsåsen med tärnat kycklingkött, smaksatt créme fraiche och hackade grillade paprikor. Smaka av med timjan, salt och peppar.
  4. Lägg tre skivor bröd tätt ihop på ett fat och bred på hälften av fyllningen. ägg tre skivor bröd tvärs över de första och bred på resten av fyllningen och toppa med att lägga resterande bröd tvärs över de förra skivorna.
  5. Vispa samman philadelphiaost och créme fraiche. Salta och peppra. Bred ostkrämen på och runt kanterna på tårtan.
  6. Fäst mangoldskott runt kanten på tårtan. Rulla ihop kalkonskivorna och lägg dem med jämna mellanrum runt kanten på tårtan. Skölj, kärna ur och tärna paprikan och lägg mellan kalkonrullarna tillsammans med druvorna. Garnera med bladpersilja.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.