Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karls vinbärsmaräng

 
Skriv ut

En favorit på våra födelsedagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör äggulor, vatten, socker och vaniljsocker vitt.
  2. Tillsätt det smälta, avsvalnade smöret, mjölet, bakpulvret och mjölken.
  3. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna ca 1½ cm tjockt och grädda i 175 graders ugn ljust gul ca 10 min.
  4. Vispa äggvitorna till maräng med 200 g socker, blanda i 300 g repade röda vinbär och bred ut smeten över bottnen.
  5. Grädda marängen läckert ljusgul (passa noga!). Då kakan svalnat skärs den i bitar av önskat format.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.