Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlsbaderbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Fint och väldigt gott fikabröd till ditt kafferep eller kanske till fikat i fruntimmersveckan...själv heter jag också Kristina...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färsk KronJäst: Värm mjölken till 37 °C. Tillsätt jästen och rör ut. Blanda sedan i övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig konsistens.
  2. Torr KronJäst: Blanda torrjästen med mjölet och övriga torra ingredienser. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig konsistens.
  3. Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
  4. Kokosbullar: Fyllning: Blanda kokosmassa och smör. Tillsätt vatten till spritsbar konsistens.
  5. Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar. Sätt av på plåt och låt jäsa under en duk ca 45 minuter. Spritsa i kokosfyllningen i bullen. Pensla med ägg och strö över hyvlad mandel. Baka i 200 °C i 10-12 minuter.
  6. Mandelkringlor: Fyllning: Lös massan med vatten till en bredbar konsistens.
  7. Kavla ut degen, ca 50 cm bred och 3 mm tjock. Bred på mandelfyllningen på halva degplattan och vik över den andra halvan. Skär upp den i längder 1,5 cm breda, ca 60 g. Tvinna degen och sväng ihop som en kringla. Låt degen jäsa ca 45 minuter. Baka i 200 °C i 10-12 minuter. Penslas med smält smör och doppas i strösocker när de är varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.