Fint och väldigt gott fikabröd till ditt kafferep eller kanske till fikat i fruntimmersveckan...själv heter jag också Kristina...
Instruktioner
- Färsk KronJäst:
Värm mjölken till 37 °C. Tillsätt jästen och rör ut. Blanda sedan i övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig konsistens.
- Torr KronJäst:
Blanda torrjästen med mjölet och övriga torra ingredienser. Blanda i resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig konsistens.
- Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter.
- Kokosbullar:
Fyllning: Blanda kokosmassa och smör. Tillsätt vatten till spritsbar konsistens.
- Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar.
Sätt av på plåt och låt jäsa under en duk ca 45 minuter.
Spritsa i kokosfyllningen i bullen.
Pensla med ägg och strö över hyvlad mandel.
Baka i 200 °C i 10-12 minuter.
- Mandelkringlor:
Fyllning: Lös massan med vatten till en bredbar konsistens.
- Kavla ut degen, ca 50 cm bred och 3 mm tjock.
Bred på mandelfyllningen på halva degplattan och vik över den andra halvan.
Skär upp den i längder 1,5 cm breda, ca 60 g.
Tvinna degen och sväng ihop som en kringla.
Låt degen jäsa ca 45 minuter.
Baka i 200 °C i 10-12 minuter.
Penslas med smält smör och doppas i strösocker när de är varma.
Publicerat den
10 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar