Smaskig semla att bjuda på när det är semleldags.
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Färsk KronJäst:
Värm mjölken till 37° & blanda denna med de övriga ingredienserna.
- Torr KronJäst:
Blanda jästen med de torra ingredienserna. Värm mjölken till 40° & tillsätt den tillsammns med övriga ingredienser.
- Blanda alla ingredienserna till en smidig och elastisk deg.
Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
- Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar.
Sätt på plåt och låt jäsa under en duk ca 45 minuter.
- Pensla med ägg och strö över hyvlad mandel.
Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter.
- Låt bullarna svalna.
Skär av ett lock på alla bullarna. och gröp ur lite ur bullen.
- Blanda kokosmassan med vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten.
Vispa grädde och spritsa på bullarna.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar