Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlsbadersemla med kokosfyllning

 
Skriv ut

Smaskig semla att bjuda på när det är semleldags.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Färsk KronJäst: Värm mjölken till 37° & blanda denna med de övriga ingredienserna.
  3. Torr KronJäst: Blanda jästen med de torra ingredienserna. Värm mjölken till 40° & tillsätt den tillsammns med övriga ingredienser.
  4. Blanda alla ingredienserna till en smidig och elastisk deg. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  5. Dela degen i 24 bitar och rulla till bullar. Sätt på plåt och låt jäsa under en duk ca 45 minuter.
  6. Pensla med ägg och strö över hyvlad mandel. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter.
  7. Låt bullarna svalna. Skär av ett lock på alla bullarna. och gröp ur lite ur bullen.
  8. Blanda kokosmassan med vatten till spritsbar konsistens och fyll de delade bullarna med smeten. Vispa grädde och spritsa på bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.