Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karlshälls potatissoppa med kräftstjärtar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mättande och mycket god soppa som passar både till vardags och fest. Blir bara godare av att göras dagen innan. Aprikoserna är pricken över iet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt vatten, kräftspad och smör koka upp i en kastrull. Lägg i potatisen och koka på svag värme under lock i ca 5 min. Tillsätt mjölk, salt och peppar och koka ytterligare ca 10 min. Ta upp ungeför hälften av potatisen. Ta kastrullen från värmen, lägg i osten och mixa soppan med en stavmixer. Smaka av. Lägg i resten av potatisen. Håll soppan varm.
  2. Smält smöret i en panna på hög värme men utan att det bryns. Fräs vitlök och aprikoser i ca 1 minut. Krydda med salt och peppar. Tillsätt kräftstjärtarna och låt dem bli varma, inte koka. Lägg i soppan men spara lite till serveringen. Garnera med gräslök och lite av kräftröran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.