Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt karré med rödvinssås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En bra variant på karré

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader. Höj i slutet om en brunare stekyta önskas.
  2. Lägg karrén på ett ugnssäkert fat. Blanda olja och soja och pensla köttet. Salta och peppra (strö över sesamfröna).Sätt i en köttermometer. Stek tills innertemperaturen är 80 grader, c:a 1½ timma. Pensla då och då med olja och soja. Låt karrén vila 15 minuter. Skär upp inför servering.
  3. Sås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt vin, vatten, fond och honung. Låt sjuda 10 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten. Vispa ned det i såsen, låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Gurkröra: Riv gurkan grovt och lägg den i ett durkslag minst 30 minuter och pressa sedan ut vätskan. Strimla myntan. Blanda gurka, mynta och crème fraiche. Pressa ner vitlök, blanda och vila kallt 1 timma. Servera med ugnsstekt klyftpotatis och sallad

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Amber 21 mars 2008

    Kanongott!! Detta kommer vi att göra flera ggr! Tack för receptet. Mvh Annica

  • bettan80 24 november 2008

    Vilken temperatur ska ugnen ha?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.