Läcker tårta med nougatfyllning som toppas med marsipan, grädde och hallon. Snurrad botten överraskar när första biten skärs upp.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulvret och sikta ner i äggsmeten. Rör om och häll upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna under plåten.
- Koka upp socker och grädde till fyllningen. Ta från värmen och rör i nougaten i bitar. Vispa i kakao och smör, låt svalna.
- Bred fyllningen över bottnen. Vispa grädden och bred hälften över krämen. Skär bottnen i 4 cm breda remsor. Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet. Fortsätt med att vira de andra remsorna runt om tills de är slut.
- Lägg på marsipanlocket och klipp bort överflödiga bitar. Spritsa resten av grädden runt kanten.
Garnera med hallon.
Publicerat den
30 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar