Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karuselltårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Läcker tårta med nougatfyllning som toppas med marsipan, grädde och hallon. Snurrad botten överraskar när första biten skärs upp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjölsorterna och bakpulvret och sikta ner i äggsmeten. Rör om och häll upp i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna under plåten.
  3. Koka upp socker och grädde till fyllningen. Ta från värmen och rör i nougaten i bitar. Vispa i kakao och smör, låt svalna.
  4. Bred fyllningen över bottnen. Vispa grädden och bred hälften över krämen. Skär bottnen i 4 cm breda remsor. Rulla ihop en remsa och ställ mitt på tårtfatet. Fortsätt med att vira de andra remsorna runt om tills de är slut.
  5. Lägg på marsipanlocket och klipp bort överflödiga bitar. Spritsa resten av grädden runt kanten. Garnera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.