Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med potatis, kassler och purjo

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt, gott och krämigt. Kassler och purjo ger potatisen en riktig smakkick! Det går fint att byta ut kassler mot brynta fläsktärningar eller varför inte rökt fisk?

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och strimla hela purjolöken, även det gröna. Strimla kasslerskivorna. Varva alltsammans i en ugnsfast form. Krydda med nymald svartpeppar. Häll på lika delar grädde och mjölk så att det knappt täcker. Grädda gratängen i 45 minuter. Lägg på osten och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Gunjoh 9 oktober 2008

    Tack för detta enkla, goda recept. Jag är vanligtvis inte så förtjust i kassler men detta var riktigt smakfullt. Jag tog lite mer grädde och lite mindre mjölk och en fet stark ost till mina gäster men jag har även provat ett smalare alternativ och även denna helt godkänd.

  • aip 4 juli 2009

    Ja, det var gott! Jag toppade med fyra ananasringar, det söta bryter mot det salta. Kan tänka mig bananer nästa gång.

  • GingerSpice 16 oktober 2009

    Gott! Min gratäng blev dock lite simmig eftersom jag hällde i mer grädde då det inte täckte mer än hälften av ingredienserna. Nästa gång ska jag nog prova att ha i ägg också, eller reda såsen lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.