Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kassler- och potatisgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

God vardagsmat. Allt i ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225º
  2. Skär potatis och kassler i strimlor.
  3. Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter.
  4. Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg.
  5. Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. Salta och peppra. Lägg över det i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Lägg den andra hälften av champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • majer 7 september 2008

    ska göra denne i kväll lyder super gott vi får se tack

  • Helida 12 oktober 2008

    Vi gjorde detta till en vardag och det blev en lite lyxig vardagsrätt. Vi tyckte alla att smaken var god, men nästa gång kommer jag att förkoka potatisen lite eller lägga ris i botten. Vi tyckte nämligen att potatisen blev lite för hård. Men som sagt väldigt god smak. Enkel att göra!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.