Kassler med rotmos och kaprissås

Traditionell kassler med nygamla tillbehör, rotmos och kaprissås. En riktigt god kombination.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kassler, rotmos

Ingredienser

Ca 400 g kassler
1 msk hackad persilja eller färsk dragon
Smör eller olja

Rotmos:
600 g potatis, mjölig sort
600 g kålrot eller morötter, eller 300g vardera
1-2 dl kokspad
Salt
Svartpeppar

Kaprissås:
4 schalottenlökar
2 dl grönsaksbuljong
1 tsk majsstärkelse eller potatismjöl
2½ dl iMat, Oatly, 7% eller 13%
4 msk kapris

Servering:
300-400 g Broccoli

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
467
Sparat:
6

Gör så här

Skiva kasslern. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna. Strö över persilja.

Skala potatis och rötter. Skär potatisen i stora tärningar, rötterna i små. Koka upp vatten och salt. Lägg i alltsammans och låt koka tills rötterna är väl mjuka, 20-30 minuter.
Häll av och ta vara på kokspadet.

Mosa allt med en potatismosstöt, det ska vara grovstött.
Rör ev ner lite kokspad om moset känns kompakt.
Salta och peppra efter smak.

Skala och finhacka löken. Koka den i buljongen. Tillsätt iMat och majsstärkelse eller potatismjöl under omrörning.
Koka några minuter. Lägg i kapris. Hetta upp igen.

Koka borccolibuketterna i lättsaltat vatten.

Servera kasslern med rotmos, kaprissås och broccoli.

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
av Pomero
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader
av anenik
över 2 månader
över 2 månader
av maggi
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.