Kassler med rotmos och kaprissås

Traditionell kassler med nygamla tillbehör, rotmos och kaprissås. En riktigt god kombination.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kassler, rotmos
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Skiva kasslern. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna. Strö över persilja.

Skala potatis och rötter. Skär potatisen i stora tärningar, rötterna i små. Koka upp vatten och salt. Lägg i alltsammans och låt koka tills rötterna är väl mjuka, 20-30 minuter.
Häll av och ta vara på kokspadet.

Mosa allt med en potatismosstöt, det ska vara grovstött.
Rör ev ner lite kokspad om moset känns kompakt.
Salta och peppra efter smak.

Skala och finhacka löken. Koka den i buljongen. Tillsätt iMat och majsstärkelse eller potatismjöl under omrörning.
Koka några minuter. Lägg i kapris. Hetta upp igen.

Koka borccolibuketterna i lättsaltat vatten.

Servera kasslern med rotmos, kaprissås och broccoli.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Kassler, Hackad persilja, Smör eller olja, Potatis, Kålrot, Kokspad, Salt, Svartpeppar, schalottenlökar, Grönsaksbuljong, Majsstärkelse, imat, Kapris, Broccoli
Visningar:
582
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Kassler recept
Mina barns gott..
av Pomero
över 2 månader
Fläsklägg med h..
av lennali
över 2 månader
Grillad laxsida..
över 2 månader
Broccoligratäng
av anenik
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.