- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Funkar bäst på sena hösten och vinter då det blir en ganska maffig måltid.
Instruktioner
- Tärna kasslern och löken och fräs i stekpanna tills större delen av vätskan från köttet har försvunnit. Häll över i en ugnsfast form.
- Skiva bananen i lagom stora skivor och blanda ner i formen tillsammans med jordnötterna.
- Gör såsen i en kastrull vid sidan av. Blanda mjölken, grädden och redningen tillsammans med salt och peppar. Låt koka upp och se hur såsen tjocknar. Såsen behöver vara ganska tjock så tillsätt mer redning vid behov. Krydda såsen med gul curry efter smak och tycke.
(Kom ihåg att inte salta för mycket då både kassler och jordnötter är väldigt salt)
- Häll över såsen i formen och blanda runt ordentligt. Strö över gratängosten och ställ in formen i mitten av ugnen i ca 30 minuter 200 grader. När osten smält och fått en gyllene skorpa, är gratängen färdig. Tillagningstiden varierar beroende på ostmängd.
- Servera med långkornigt ris och en grön sallad.
Publicerat den
6 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar