Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med Philadelphiaost

(26 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gratäng med kassler, Philadelphiaost, lök, och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kasslern i små, tunna skivor. Skala och grovhacka lökarna, bryn dem mjuka i en stekpanna. Skär paprikorna i fina bitar.
  2. Lägg den brynta löken i botten på en ugnsform. Fördela kassler och paprika över löken. Lägg sist över valfri mängd ananasringar.
  3. Vispa samman Philadelphiaosten med grädde, mjölk, chilisås och kryddor. Smaka av. Tillsätt ev mera kryddor.
  4. Häll såsen över gratängen och strö på riven ost.
  5. Gratinera i 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills gratängen har fått fin färg.
  6. Servera med pasta, ris eller potatis.
  7. Tips:Tillsätt gärna lite vitlök om så önskas. Man kan använda matlagningsgrädde lika gärna. Mjölken kan uteslutas, beroende på hur såsigt man vill ha.

Liknande recept

Kommentarer (26)

  • lena4 5 juli 2009

    Jättegod .Va lite snål med kryddorna, mer nästa gång när jag gör denna gratäng. Bra recept. Blir en femma i betyg från oss. Lena

  • zonale 7 juli 2009

    En av de godaste kasslergratängerna och får full pott även av mig. Tillsatte lite vitlök.

  • grill 7 augusti 2009

    Kommer att göra den många gånger. Var super...

  • EvaMS 19 augusti 2009

    Underbart gott!

  • Lennart_58 30 augusti 2009

    En mycket god gratäng, 5 poäng.

  • Suomela 1 oktober 2009

    Gjorde den utan lök och paprika, blev en god gratäng ändå!

  • monicadanell 29 november 2009

    Hej gjorde den här gratängen igår till middag super god alla tyckte om den tack för receptet 5 poäng från mig monica

  • PethraD 20 december 2009

    Mycket god kasslergratäng!! Rekommenderas!

  • gottgris 13 januari 2010

    supergott recept

  • MajaZoya 16 januari 2010

    Ännu ett gott recept från dig, kommer helt säkert tillagas fler gånger.

  • loppan35 24 januari 2010

    supergott var detta recept, jag hade bara 500 gram kassler men det räckte utmärkt ändå..en 4 i betyg, kommer laga detta fler gånger.

  • Svesse60 28 april 2010

    Tack för ett jättegott recept! Hela familjen tyckte om det! Kommer garanterat att göra det fler gånger!

  • crzyxik 4 juli 2010

    Andra gången jag skall äta denna i dag :) otroligt god!.. dock lägger jag i färsk vitlök i stället :)

  • milla-76 1 augusti 2010

    God vardagsrätt. . Kommer göras igen!

  • Cassiopeya 27 september 2010

    Snabbt, gott och enkelt! Kan det bli bättre? =) Supergod kasslergratäng som jag redan gjort flera gånger.

  • TessaBabe 5 oktober 2010

    Vilket kanon recept!!! Supergott och super enkelt :) Massor av +++++++++++

  • Jakobson 21 februari 2011

    Verkligen hur god som helst

  • christincarlsson 27 juni 2011

    MMmmm, sååå god :)

  • PiggyGroda 17 augusti 2011

    Denna kommer vi att göra flera gånger. Jag är vegetarian så till min gratäng bytte jag bara ut kasslern mot quornfiléer men övriga familjemedlemmar åt den med kassler och tomt blev det på tallrikarna.

  • anluk 9 oktober 2011

    Helt okej. Gjorde oxå en variant med Quornfiléer till dottern som är vegetarian. Hade nog gärna haft lite mer sting i det, tyckte det var lite tamt i smaken

  • EvelinaW 23 september 2012

    Hej och tack för det goda receptet det var en underbar rätt : )

  • tomisi 17 januari 2013

    mycket god vardagsmat

  • grassicats 8 mars 2014

    Gott

  • GourmetMagnus 23 oktober 2016

    Jättegott men jag gillar lite hetare gratäng så jag strimlar med några chilifrukter också :)

  • dolores 10 juni 2017

    Gott !! skippade mjölken och vispade upp grädden lite (fastare konsistens)

  • Katarina McLintock 3 augusti 2020

    Gjorde detta idag till middag. Blev kanongott !! Tack så jättemycket ???? Katarina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.