Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med sparris

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 5-8 portioner
Skriv ut

Den är jättegod och superlätt att tillreda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ungnen på 250 grader. Skiva kasslern i skivor och lägg i en gratängform.Låt sparrisen rinna av, spara spadet. Lägg sparrisen över kasslern.
  2. Smält matfett i en kastrull och rör ned mjölet, späd med sparrisspad och mjölk. Späd med grädde och låt såsen koka 3-5 minuter. Tag såsen från värmen och rör ner äggulan och nästan all ost, spara ca 1,5 dl.
  3. Häll på såsen över kasslern och strö ost över. Gratinera i ugnen ca 12-15 min. Servera med ris.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mumsan 30 september 2008

    Verkligen jättegod å lättfixad, toppen! tack för receptet!

  • angee 1 oktober 2008

    God vardagsmat! Hade nog velat haft den lite mer såsig, men det går ju att ordna till nästa gång! Fräscht med sparrisen i!

  • Mollianna 6 april 2009

    Älskar sparris, så den här rätten passar mig perfekt!

  • Astrid19 10 augusti 2011

    Enkelt & jättegott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.