- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Kanongod gratäng som jag fått mycket beröm för.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen i en gryta.
- Hacka persilja och gräslök och blanda ner det i riset i grytan.
Lägg det kokta risblandningen i en eldfast form.
- Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor.
Varva kassler och ostskivor ovanpå riset.
- Paprikasås:
Skölj dela och kärna ur paprikorna.
Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret.
Fräs paprikastrimlorna en kort stund i fettet.
Rör ner mjölet och späd med grädde, mjölk, fond och citron.
Smaka av med salt och peppar.
Koka det i 4-5 minuter.
- Häll såsen över kasslern i formen.
Gratinera i 225 grader ugnsvärme i cirka 15-20 minuter.
- Servera en god grönsallad till denna rätt.
Smaklig spis!
Publicerat den
10 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här rätten har lagats i vårt hus många år nu. Underbart god. Rekommenderas varmt! :D