Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med paprikasås, i ugn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Kanongod gratäng som jag fått mycket beröm för.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen i en gryta.
  2. Hacka persilja och gräslök och blanda ner det i riset i grytan. Lägg det kokta risblandningen i en eldfast form.
  3. Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor. Varva kassler och ostskivor ovanpå riset.
  4. Paprikasås: Skölj dela och kärna ur paprikorna. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Fräs paprikastrimlorna en kort stund i fettet. Rör ner mjölet och späd med grädde, mjölk, fond och citron. Smaka av med salt och peppar. Koka det i 4-5 minuter.
  5. Häll såsen över kasslern i formen. Gratinera i 225 grader ugnsvärme i cirka 15-20 minuter.
  6. Servera en god grönsallad till denna rätt. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PaulaPudding 15 april 2011

    Den här rätten har lagats i vårt hus många år nu. Underbart god. Rekommenderas varmt! :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.