Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng Kasslergratäng
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En underbart god gratäng, med allt i ett som är enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skiva potatis och lök. Skär kasslern i strimlor. varva i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Pressa i vitlöken i grädden och häll över. Toppa med ost. Grädda mitt i ugnen ca 60 min tills potatisen är mjuk på 225 c. Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (28)

  • nettan121 5 november 2007

    låter underbart gott,men jag undrar hur länge ska den stå i ugnen å på hur många grader?? ;)

  • Heisjo 1 april 2008

    Jättegott vardagsrecept. Dock lite för lite kassler, rekomenderar 500g istället. Jag använde matlagningsgrädde och det gick utmärkt.

  • irko 12 maj 2008

    Oj vad god den var. Jag var lite skeptisk emot vitlök en till kasslern men det blev super!

  • matnjutaren 13 maj 2008

    SUPER DUPER gratäng! Vi slickade skålarna..typ..:D 1000 Tack för receptet!

  • matnjutaren 13 maj 2008

    glömde betyget..*S*

  • Okänd 16 maj 2008

    Ett gott alternativ är att utersluta vitlöken och ersätta den med en burk krossad annanas.

  • bilbo11 16 maj 2008

    Smaskens.

  • carre007 19 maj 2008

    Åt denna i går och jättegott var det och vi kommer att äta det här flera gånger.

  • vonny 19 juni 2008

    Jättegod gratäng, ska prova med grönmögelost nästa gång

  • michah 28 juli 2008

    Helt super bra recept den vart en klar favorit för min familj

  • Agali 9 augusti 2008

    Jättegott! Till och med treåringen som är skeptisk mot potatisgratäng åt med god aptit. :D Det enda dumma var när man hällde vitlöksgrädden över alltihop, då hamnade liksom all vitlök i en hög på gratängen så jag fick stå och plutta ut det med en sked.

  • epi 9 februari 2009

    Det var ett gott vardagsrecept. Smaken på gratängen var mycket bra. Men jag använde lagalätt i stället för vanlig grädde. Det blev väldigt simmigt. Troligtvis var kasslern för vattnad. Ska prova med lite redning i nästa gång.

  • lena4 1 mars 2009

    Hej ! Vi har käkat denna till middag idag o det var smaskens. Jag tillsatte lite purjo o morotsslantar också. Gott Kommer jag att laga fler gånger. Ha det bra. Lena. Betyg 5

  • ulla_johan 1 mars 2009

    En god middag, med allt i ett, som vi kommer att äta flera gånger. Enkelt att tillaga och härlig smak! Kan varmt rekommenderas! Betyget blir en stark 4. Mvh Ulla J

  • jimboz 11 juni 2009

    Den va god ! Jag modifierade den lite bara och dekorerade med körsbärstomater :)

  • karinakaksmula 26 juli 2009

    Väldigt god gratäng, har smakat liknande tidigare och letade efter ett recept när jag hittade detta. Jag använde purjolök istället för gul lök, dessutom tog jag 2½ dl Becel matlagningsgrädde och rörde i lite lättcremefraiche och mjölk i stället för grädde. Jag blev väldigt nöjd! Gott!

  • sannado 16 augusti 2010

    Detta var gott:-)

  • Claristar 28 oktober 2010

    Detta var jättegott. Vi kommer göra denna fler gånger. du får en solklar 5 i betyg.

  • lismat 12 december 2010

    Kanongott!! Det kommer vi att göra fler gånger!!

  • MoniaV 3 februari 2011

    Kanongott! Det kommer vi att göra fler gånger!

  • milla-76 10 mars 2011

    En god vardagsrätt. Enkel att göra.

  • littlejohn 3 april 2011

    Det här var jättegott!! Jag hade ingen lök så jag använde purjo istället och det kommer jag att göra nästa gång också. Tack,tack för ett enkelt allt i ett recept.

  • Gul13 5 maj 2011

    Tack för receptet. Jättegott var det men i min ugn tog det betydligt längre tid än den angivna. Snarare 70 min. Det kanske beror lite på hur al dente man vill ha potatisen.

  • OSTRON 14 maj 2011

    Den här rätten har jag gjort i många år,använder purjo men det är ju en smaksak . Osten kan uteslutas om man så vill.

  • miniinatta 11 augusti 2011

    God :)

  • loppan35 19 september 2011

    sååå god..absolut en 5 i poäng..jag hade inte kassler hemma men däremot rökt fläskytterfile och efetrsom jag hade ca 700gram kött så ökade jag grädden till 4 dl istället..annars följdes det till punkt och pricka...kommer laga detta många gånger till :))

  • EKC6150 7 oktober 2011

    Det här är jättegott. Jag har även provat att röra ner lite chilisås i grädden innan man tömmer den över gratängen. Det tyckte vi i min familj smakade mycket bra. Tack för ett bra recept mvh Jocke

  • MonAnde 6 december 2011

    Gjorde din gratäng i dag. S¨ger bara mums va god den var.Enkelt och bra med allt i ett.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.