Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas kasslergryta med paprika, chili och purjolök

(24 kommentarer)  
Monikas kasslergryta med paprika, chili och purjolök Monikas kasslergryta med paprika, chili och purjolök Monikas kasslergryta med paprika, chili och purjolök
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengod rätt som jag själv vill sätta en stark 4:a på. Rätten är mycket enkel och snabb att laga. Passar utmärkt som bjudrätt. Tips! Tillsätter man curry så får man en annan smak och en helt annar rätt. Så med detta grundrecept kan man enkelt göra 2 olika rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta paprika och purjolöken noga. Skär kassler och paprika i stora tärningar. Strimla purjon och hacka schalottenlöken och vitlök. Bryn kasslern i het gryta, tillsätt paprika, schalottenlök och purjo och låt det steka med ca 5 minuter utan att ta färg. Blanda i vitlök, chilisås, grädde, crème fraiche och ev. curry. Låt det småputtra i ca 15-20 minuter.
  2. Bjud kokt ris, eller kokt potatis och en grönsallad till. Mums!
  3. Tips! Ni kan även ha i curryn så får Ni en helt annan smak som är precis lika himmelsk god. Så man kan säga att denna rätt är två rätter i ett grundrecept.

Liknande recept

Kommentarer (24)

  • Skruttan77 24 mars 2009

    Supergod!!!! Helt underbar, måste man bara prova!!!

  • Glitterfia 31 mars 2009

    Snabbt, enkelt att laga och gott, med lite sting. Tillsatte 5 färska champinjoner i klyftor. Personligen tar jag lite mindre paprika nästa gång, för detta blir helt klart lagat fler gånger. Tack för ett bra recept // Glitterfia

  • Blomman82 2 april 2009

    Jättegod rätt som både jag och mina man tyckte mycket om. Gick snabbt att göra också.

  • Kramnenne 7 april 2009

    Jätte gott! Serverade med "platta spagetti" Blev en hIt. KOmmer göras fler gånger.

  • mansikkasalo 11 april 2009

    Tack för ett toppenrecept!! Kommer att göra det fler gånger och även prova med curry som du också skrev. Blev mycket omtyckt av alla som åt!!!

  • gittan47 17 april 2009

    Vill bara tacka för en god rätt tyckte mycket om den. Skall lagas flera gånger.

  • Thees 11 maj 2009

    Jag och min sambo har precis ätit denna otroligt goda gryta! Vi är oense om vilket betyg vi ska ge så det blir en STARK trea! :) Nästa gång ska vi prova med att byta ut kassler mot kryddiga korvar eller kyckling.

  • nysselin 21 maj 2009

    Tack för smaskigt recept. Jag tyckte verkligen om den. Nästa gång provar vi med curry i. Igår åt vi med ris och idag blir det resterna till kokt potatis. Men det är inte varje dag man är glad över att få äta rester. ;)

  • sgcm 25 september 2009

    Jättegod gryta som blev uppskattad av hela familjen! Jag tog vanlig creme fraiche som jag smaksatte med 1 tsk sambal oelek, även curry använde jag. Vi åt Quinoa och spenatsallad till. Betyg 4:a. Tack!

  • hellea 18 november 2009

    Detta kommer att lagas fler gånger. Tror att det blir lika gott att byta ut kassler mot fisk.

  • Piri1000 11 december 2009

    Gjorde denna gryta i helgen & den var SUPERGOD samt mycket lätt att göra. Lämnade även vidare receptet till kollegor på jobb & min mamma. Enkelt & bra recept. Vi hade kalkonkassler istället fölr vanlig & det var mycket, mycket gott. Kanongryta att bjuda på. Jag gjorde ett tillägg med champinjoner som jag brynte innan jag kla i dom i grytan. Rekommenderas varmt.

  • zoffan 29 mars 2010

    Ska det vara mjölk i också?

  • jonasC 10 maj 2010

    mycket goot och enkelt att göra. Jag använde curry

  • manic 19 maj 2010

    jag har gjort denna grytan. den var super god. mvh manic

  • kekke46 7 oktober 2010

    Super god gryta jag tog Chilisåshet med chili. Den här kommer jag att göra flera gånger. En femma från oss här. Tack för receptet

  • kekke46 17 november 2010

    Otrolig god smak på den här grytan. Ändrade inget i receptet. Den var lätt att göra och fort gick det. Kommer att göra den fler gånger. Blir en 5 från mig tack för receptet.

  • frokeneva 20 februari 2012

    Vi tog curryn i. Det blev jättegott!

  • foodlover1 16 mars 2012

    Den var jättegod. Tog vanlig gul lök ist för purjo o shalottenlök o bara röd paprika o det blev jättegott! Kan tänka mig receptet passar till fläskkarré också!

  • Mia1980 16 januari 2013

    Jättegod kasslergryta som uppskattades av hela familjen. Kommer absolut att göra den igen och nästa gång kanske vi provar med curry!

  • coolmamsan 28 april 2013

    Det blev riktigt gott det här och alla var supernöjda så det var inte sista gången vi åt det här. Mums! Jag undrar bara lite över mjölken för smak och konsistens blev perfekt utan mjölken. Ska det vara mjölk i?

  • Monika46 28 april 2013

    Svar till coolmasan: Ja det skall vara mjölk i, som receptet visar, men du kan naturligtvis skippa mjölken om du vill ha mindre sås, eller kan du ersätta mjölken med mer grädde... Att det är mjölk i är för att dra ner på kalorierna och jag tycker smaken är precis lika god med hälften av varje. Så enligt mitt recept så skall man ha mjölk i. Med vänlig hälsning MOnika

  • Maddixx 13 oktober 2013

    Hej. Fantastisk god rätt. Både med och utan curry. Mumma tyckte vi! Gith Ewertzh

  • LYJons62 17 oktober 2014

    Verkligen smakrik och god. Jag brukar ofta laga den och den har blivit en stor favorit hos våra tonårssöner. Har serverat den både med pasta och ris. Går bra med båda men pasta är nog kanske att föredra. Den är mustig och smakrik. Helt enkelt: Jättegod!

  • plimat 30 juli 2016

    Kanongott ! Brukar tillaga denna fantastiska gryta men adderar dessutom ca 200 gram skalade räkor den sista minuten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.