Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslerpaj med bladspenat

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Lättlagad och saftig kasslerpaj med grönmögelost god med en sallad till, omtyckt av många.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Hacka samman mjöl och matfett i mixer eller med en vass kniv. Arbeta snabbt in vattnet. Låt gärna degen vila kallt 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen cirka 10 min. på 200 grader
  2. Fyllning: Ansa den färska bladspenaten, skölj och förväll den hastigt. Djupfryst spenat tinas och får rinna av i durkslag. Strimmla kasslern fint. Vispa samman ägg och mjölk. Tillsätt grönmögelost och smaka av med kryddorna. Lägg den avrunna spenaten i botten på den förgräddade pajen, strö över kasslern och häll till sist över äggstanningen. Grädda pajen ytterligare 30 min, tills äggstanningen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.