Kasslerpaj med örter

Kasslerns lite rökta sälta ger pajen det där lilla extra!
Varför inte göra denna goda pajen till helgkvällens middag?

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, kassler

Ingredienser

Pajdeg:
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
¾ dl Kesella lätt

Fyllning:
250 g kassler
1 dl gröna oliver
2 tomater

Äggstanning:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 ½ dl hackade örter (t.ex. persilja, gräslök och dill)
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl riven lagrad ost
Svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
756
Sparat:
16

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt till en smidig deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm. Nagga och ställ formen kallt ca 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

Skär kasslern i små bitar. Skiva oliverna. fördela kassler och oliver i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.

Vispa ihop äggstanningen och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.

LIKNANDE RECEPT

Kasslerpaj recept
av evaldo
över 2 månader
av heca
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Anten
över 2 månader
av Vompa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.