Kasslerpaj med örter

Kasslerns lite rökta sälta ger pajen det där lilla extra!
Varför inte göra denna goda pajen till helgkvällens middag?

Ingredienser

Pajdeg:
75 g kallt smör
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
¾ dl Kesella lätt

Fyllning:
250 g kassler
1 dl gröna oliver
2 tomater

Äggstanning:
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 ½ dl hackade örter (t.ex. persilja, gräslök och dill)
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl riven lagrad ost
Svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
687
Sparat:
16

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt till en smidig deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm. Nagga och ställ formen kallt ca 30 minuter. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

Skär kasslern i små bitar. Skiva oliverna. fördela kassler och oliver i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå.

Vispa ihop äggstanningen och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.

LIKNANDE RECEPT

Kasslerpaj recept
av evaldo
över 2 månader
av heca
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Vompa
över 2 månader
av Anten
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.