Kassler ger mycket smak i pajen tillsammans med basilika och tomat.
Instruktioner
- Ugn: 225º
- Mixa mjöl med smör och kesella till en boll i matberedaren med kniven monterad.
- Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda skalet 10 minuter.
- Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i en kastrull på spisen eller 30 sekunder i mikron på full effekt. Spola av purjon i kallt vatten och låt den rinna av i en sil.
- Lägg purjolök, hälften av paprikan, kasslertärningar och basilika i formen. Vispa samman ägg, crème fraiche, portvin, salt och peppar och häll över fyllningen. Strö osten ovanpå.
- Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med den andra hälften av paprikatärningarna.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar