Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslerpaj med paprika och purjolök

 
Skriv ut

Kassler ger mycket smak i pajen tillsammans med basilika och tomat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225º
  2. Mixa mjöl med smör och kesella till en boll i matberedaren med kniven monterad.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda skalet 10 minuter.
  4. Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i en kastrull på spisen eller 30 sekunder i mikron på full effekt. Spola av purjon i kallt vatten och låt den rinna av i en sil.
  5. Lägg purjolök, hälften av paprikan, kasslertärningar och basilika i formen. Vispa samman ägg, crème fraiche, portvin, salt och peppar och häll över fyllningen. Strö osten ovanpå.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med den andra hälften av paprikatärningarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.