Kasslerpaj med paprika och purjolök

Kassler ger mycket smak i pajen tillsammans med basilika och tomat.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, kassler
Betyg (0 röster)
Kasslerpaj med paprika och purjolök

Gör så här

Ugn: 225º

Mixa mjöl med smör och kesella till en boll i matberedaren med kniven monterad.

Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 minuter. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda skalet 10 minuter.

Förväll purjolöken i lättsaltat vatten i en kastrull på spisen eller 30 sekunder i mikron på full effekt. Spola av purjon i kallt vatten och låt den rinna av i en sil.

Lägg purjolök, hälften av paprikan, kasslertärningar och basilika i formen. Vispa samman ägg, crème fraiche, portvin, salt och peppar och häll över fyllningen. Strö osten ovanpå.

Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Garnera med den andra hälften av paprikatärningarna.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Kärnvetemjöl med fullkorn, Smör, Kesella, Purjolök, Gul paprika, Kassler, färsk Basilika, Ägg, Crème fraiche (Tomat & Basilika), Rött portvin, Salt, Svartpeppar, Lagrad ost
Visningar:
4657
Sparat:
70

LIKNANDE RECEPT

Kasslerpaj recept
Kasslerpaj med ..
av evaldo
över 2 månader
Kasslerpaj med
av heca
över 2 månader
Krämig kasslerp
över 2 månader
Kasslerpaj med
av Anten
över 2 månader
Kasslerpaj med
av Vompa
över 2 månader
Kasslerpaj
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.