Kastanj och choklad är en klassisk kombination.
Instruktioner
- Klä en brödform som rymmer 4 ½ dl med plastfolie. Vispa grädden till mjukt skum och vänd ner den smälta chokladen med slickepott. Häll romen i en låg form. Doppa hastigt 4 kex i rom och lägg dem i botten på formen. Gör samman sak med 4 kex till. Bred hälten av chokladkrämen över kexen. Lägg ytterligare ett lager av 8 kex doppade i rom och bred över kastanjepurén. Lägg på ett nytt lager romdoppade kex och bred på resten av chokladkrämen. Avsluta med ett lager kex. Täck över med plastfolie och låt stå och stelna i kylskåpet i 8 timmar, helst över natten.
- Stjälp upp terrinen. Pudra över kakaopulver. Klipp pappersremsor och lägg dem lite kors och tvärs ovanpå terrinen. Sikta över flosockret och ta bort pappret. När terrinen skall serveras doppar man en vass kniv i hett vatten, torkar av den snabbt och skär terrinen i skivor.
Publicerat den
19 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar