Den här rätten kommer att imponera på gästerna. Hel kalkon med kastanjefyllning som ugnssteks till mör. Det här receptet testade jag i julas och tyckte att det blev kanongott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kalkonen på in- och utsidan och torka den lätt.
- Hetta upp margarinet i en kastrull på hög värme och fräs lök och lagerblad 2-3 minuter tills löken har mjuknat. Ta av från värmen och lägg över i en stor skål.
- Tillsätt ris, kastanjer, persilja och citronsaft till lökblandningen och rör om väl. Fyll kalkonen med blandningen och förslut med en tandpetare. Vik in vingarna under kalkonen.
- Lägg kalkonen i en ugnsfast form och pensla den med oljan. Häll buljongen i formen och ugnsstek kalkonen i en timma. ös kalkonen en gång varje 20 minuter med buljongen. Täck kalkonbröstet och låren med aluminiumfolie och stek i ytterligare en timma.
- Ta ut kalkonen ur ugnen, låt aluminiumfoliet vara kvar, och låt vilas i 20 minuter. Skär upp och servera, med riset eller hel ugnsstekt potatis, brysselkol är även gott till.
Publicerat den
23 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar