Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kastanjekaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serveras som mellanmål. Syrran fick detta som mellanmål i Italien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Olivoljan - 2 msk till smeten, 2 msk ringlas över kakan innan gräddning och 1 msk till smörjning av plåten
  2. Värm ugnen till 180°. Lägg russinen i blöt i lite ljummet vatten. Riv apelsinskalet. Se till att det vita underskalet inte kommer med. Skala och smula valnötterna i mindre bitar. Skölj, torka och repa rosmarinkvistarna. Sikta ner kastanjemjölet i en skål, tillsätt vattnet och vispa till en jämn smet. Tillsätt 2 msk socker, 1 nypa salt, 2 msk olivolja, det rivna apelsinskalet och russinen (krama ur vattnet). Blanda väl. Olja en liten bakplåt. Hur stor plåten skall vara beror på hur tjock/tunn man föredrar kakan. Jag tycker kakan är godast tunn och brukar använda två runda pizza plåtar som är 28 cm i diameter. Normalt brukar denna kaka vara ca 1 cm hög då man köper den i bagerier. Det finns även bagerier som gör den ca 3 cm hög. Häll ut smeten på plåten strö över pinjenötterna, valnötterna och rosmarinen. Ringla tillsist över 2 msk olivolja och grädda kakan i ca 30 min. Kakan är klar då ytan fått små sprickor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.