- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fick receptet igår från Spanien. Det såg väldigt gott ut, så jag bjöd familjen på denna rätt. Det är ett mycket bra sätt att variera potatis på. Det passar att servera till både kyckling, kött, färs och fisk. Billig och snabb.
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i kuber ca 3x3 cm. I en gryta häller man i olivolja, när den är varm, så steker man den hackade löken, tills den börjar mjukna och tillsätt vitlöken, forsätt att steka dem ett par minuter, de får inte ta färg.
- Tillsätt nu i potatisen i grytan, rör om , låt dem steka med ett par minuter, så att potatisen får lite färg. Se upp med att inte löken bränns. Strö paprikapulver på potatisen och rör om, fortsätt att röra om ett par minuter.
- Strö nu över mjölet, rör om hela tiden och häll på buljongen, lägg i lagerbladet, salta och peppra, smaka av.Sänk värmen den skall bara småkoka i ca 20-30 minuter, eller tills potatisen känns klara.
- I Spanien serveras den som ensamrätt, här i Sverige är den god som tillbehör. Om man önskar, kan man strö lite hackad persilja på.
Publicerat den
18 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är inte förtjust i potatis, men på detta sätt kommer jag att äta det ofta!
Väldigt gott! Åt dessa potatisarna till grillad fläskfilé, det blev mycket uppskattat. Det var en ny smak på potatisen, kommer definitivt att göra detta fler gånger! Tack för receptet! Anna
Fräsch ny smak på potatisen! Kommer absolut att göras fler gånger! Från mig blir det en 5:a //Hillan :o)
Perfekt rätt för oss vegeterianer!! Tack!!
mycket gott.
Det här var gott! Bra alternativ till kokt potatis. Lätt att göra också. Serverade det till stekt fläskkotlett, mums!
Så jättegott...mums, jag lade även ner en hackad paprika och på ett recept som redan var bra så fick det ett plus till....tack för ett kanonrecept...5 friska stjärnor