Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katjas goda frallor

 
Katjas goda frallor Katjas goda frallor Katjas goda frallor Katjas goda frallor Katjas goda frallor
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Bra för magen och gott för själen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet, häll det över linfrön, havregryn och vetekli. När blandningen blivit 45 grader varm, häll då på jäst, honung, salt och mjöl. Jäs i 1 timme.
  2. Ta upp på mjölat bord och rulla till frallor alt 2 limpor. Jäs i 30 minuter.
  3. Pensla med vatten och strö över mannagryn, vetekli, vallmofrö och/eller sesamfrö.
  4. Grädda i 250 grader i 10 minuter eller tills de ser bruna och fina ut.
  5. Obs Om limpor görs bör gräddningstiden ökas till 30-40 minuter, tills de är bruna på undersidan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.