Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrinplommon fyllda med valnötter

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ursprung från antikens Damascus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll plommonen med valnöthalvorna och kläm i hop den ordentlig så att nötterna hålls på plats.
  2. Lägg plommnen i en kastroll tillsammans med vatten och vin,låt det koka upp på svag värme och sedan små koka i ca 30 minuter.
  3. Häll upp plommonen i portions skålar eller i en större skål och låt det kallna
  4. Vispa i hop grädde tillsätt socker och rosenvatten. Häll grädden över plommonen och kyl rätten före serveringen, Den blir ännu godare om de få stå ett dygn före serveringen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.