Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Katrinplommonpaj med maräng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smaskigt värre och enklare än katrinplommonsuffle!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt vattnet och blanda till en deg som får stå svalt minst en timme eller helst över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Kavla ut degen och klä en liten pajform 18-20 cm i diameter. Grädda ca 20 minuter tills pajbottnen är klar.
  4. Koka plommonen i vatten 10 minuter. Häll av vattnet och kör plommonen med osten i en matberedare eller mixer. Fyll den förgräddade pajbottnen med purén.
  5. Sänk värmen till 150 grader.
  6. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner sockret. Lägg marängsmeten överst och grädda tills marängen fått färg. Obs! Marängen skall vara mjuk.
  7. Servera varm med lättvispad grädde. Vill du vara riktigt lyxig kan du smaksätta grädden med lite rom!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gersgarden 27 september 2008

    mmm jättegott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.