Smaskigt värre och enklare än katrinplommonsuffle!
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Finfördela smöret i mjölet.
Tillsätt vattnet och blanda till en deg som får stå svalt minst en timme eller helst över natten.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen och klä en liten pajform 18-20 cm i diameter. Grädda ca 20 minuter tills pajbottnen är klar.
- Koka plommonen i vatten 10 minuter. Häll av vattnet och kör plommonen med osten i en matberedare eller mixer. Fyll den förgräddade pajbottnen med purén.
- Sänk värmen till 150 grader.
- Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd ner sockret.
Lägg marängsmeten överst och grädda tills marängen fått färg. Obs! Marängen skall vara mjuk.
- Servera varm med lättvispad grädde.
Vill du vara riktigt lyxig kan du smaksätta grädden med lite rom!
Publicerat den
5 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mmm jättegott