Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kattis ugnsägg LCHF

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Mycket gott! Det här är en lyxig frukost att bjuda vid speciella tillfällen eller till speciella personer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100-125 grader.
  2. Gör en spenatstuvning på hackad spenat och grädde. Låt koka ihop och krydda med örtsalt, peppar och eventuellt lite vitlökspulver. Lägg upp stuvningen i små cocotteformar och ställ sedan dessa i en större form.
  3. Koka upp vatten och häll i detta i den större formen så att vattnet når småformarna ungefär upp till tre fjärdedelar.
  4. Knäck ett ägg i vardera cocotteform. Ställ in formen i mitten av ugnen tills äggvitan har stannat och äggulan fortfarande är krämig. Knaperstek det finstrimlade baconet och strö över ägget tillsammans med lite finhackat kryddgrönt. MUMS!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Agali 2 mars 2009

    Vad är cocotteformar för något? Går det att ersätta med något annat som det är mer troligt att man har hemma! ;) Låter för övrigt otroligt gott och ska provas så snart jag vet det där om formarna! :D

  • Rosageisha 18 oktober 2009

    Cocotteformar är små portionsformar. Har du ngn liten skål som tål ugnsvärme går det lika bra, då kan man göra flera portioner i samma form/skål men det blir inte lika fint vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.