Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kattiz ungsgrillade majskyckling och rotgrönsaker

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Köpte en majskyckling och exprimenterade lite med vad jag hade hemma. Hela min familj gillar hel kyckling och sitta och gnaga på ben (dock inte jag, som hellre äter filen...) och ville att jag skulle ha gjort två......bara för att det var så gott. Det jag gillar bäst är att när man väl har förberett allt så sköter det sig själv så bra i ugnen och man har tid över för annat... Eftersom jag först marinerade min kyckling blir ju tillagningstiden totalt sett något längre än de 75 minuter de tar att tillaga den...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla din färska kyckling (eller fryst tinad) med marinad som du själv gillar. Låt stå i ett par timmar.
  2. Blanda olja, pressade vitlöksklyftor, hackad persilja och salt/peppar efter egen smak. Skär ett snitt i kycklingens skinn längs med bröstbenet och "ös" in blandningen av olja, vitlök, persilja och kryddor.
  3. Grilla i mitten av ugnen på cirka 180 graders värme tills kycklingen är vit i köttet och lätt lossnar från benen. (Beroende på storlek på kycklingen tar det ungefär 35-60 minuter) Ös emellanåt med den sky som blir och ev överbliven oljeblanding och marinad.
  4. Skala potatis, morötter, palsternacka och slanta i skivor. Skär purjolöken i sneda slantar. Lägg på plåt och ringla över olja samt strö flingsalt över. Jag satte in min i ugnen under kycklingens sista 15 minuter., och höjde värmen något till 220 grader.
  5. Sås Lägg cremé fraiche i en gryta Häll i kycklingfond Ta lite av skyn från kycklingen i ugnen och puttra ihop. Smaksätt med ev. svartvinbärsgele, soja samt salt och peppar.
  6. När kycklingen är färdig lägg upp serveringsfat och lägg rotfrukterna runt om och servera såsen vid sidan av.
  7. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.