Har inte provat den ännu!
Instruktioner
- Ugn: 200°
- Blanda mjölsorterna, sötningsmedlet och saltet i en bunke och finfördela fettet till en grynig massa.
- Rör ut den smulade jästen med mjölken som du först har värmt till 37°. Vispa samman ägget med jästlösningen och tillsätt till mjölblandningen.
- Arbeta degen smidig och låt den jäsa i den övertäckta bunken i ca 30 minuter. Skålla, skala och halvera mandeln.
- Knåda degen på bordet, forma en bulle och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper där du har markerat en rundel på 26–27 cm i diameter. Kavla ut degen till markeringens storlek.
- Blanda sesamfröna med fettet och bred på kakan. Garnera med mandeln och vik upp kanten 1/2 cm runt om. Låt jäsa i 20–30 minuter. Pensla kanten med mjölk.
- Grädda kan mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt kalna under bakduk.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar