Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kavlad vetekaka - diabetes

 
Skriv ut

Har inte provat den ännu!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Blanda mjölsorterna, sötningsmedlet och saltet i en bunke och finfördela fettet till en grynig massa.
  3. Rör ut den smulade jästen med mjölken som du först har värmt till 37°. Vispa samman ägget med jästlösningen och tillsätt till mjölblandningen.
  4. Arbeta degen smidig och låt den jäsa i den övertäckta bunken i ca 30 minuter. Skålla, skala och halvera mandeln.
  5. Knåda degen på bordet, forma en bulle och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper där du har markerat en rundel på 26–27 cm i diameter. Kavla ut degen till markeringens storlek.
  6. Blanda sesamfröna med fettet och bred på kakan. Garnera med mandeln och vik upp kanten 1/2 cm runt om. Låt jäsa i 20–30 minuter. Pensla kanten med mjölk.
  7. Grädda kan mitt i ugnen i ca 20 minuter och låt kalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.