Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabgratäng

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och enkel. Visste ni förresten att kebab betyder grillad kött och kommer från turkiet. Det säger i alla fall min kompis och hon är ifrån Turkiet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset efter baksidan på förpackning.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Smörj en ugnsform.Lägg i kebaben och fördela över formen. Låt steka i ugnen i 10 min, rör om efter halva tiden.
  4. Ta ut formen ur ugnen och krydda med grillkrydda. Blanda i det kokta riset, tomaterna, majsen, köttbuljongen och grädden, rör om. Strö över osten och gratinera i ugn 10 - 15 min till.
  5. Skölj och strimla salladen under tiden. Ta ur formen och servera med Isbergsallad och tacosås.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Mikkos40 3 april 2009

    Denna var riktigt god,vi åt den en dag alla i familjen tyckte om den. Nu i helgen ska vi bjuda ett par vänner på den,hoppas den blir lika uppskattad av dem. Återkommer om det.

  • Lillill 16 juli 2011

    Mycket enkel och god kebabrätt. Kan passa bra att ta till när man har ris över också.

  • mattismadde 23 november 2011

    Denna blev det till middg idag. Riktigt god med kebabsås till :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.