Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eget Kebabkött

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte som riktigt kebabkött,men ett bra alternativ om man ej kan hitta kebabkött i sin butik. Kom på det en dag när jag skulle göra en köttfärslimpa med kebabsmak,men det vart kebabkött istället. Funkar helt okej. Har nu ändrat det lite,så det blir mer likt kebabkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta färsen med vetemjöl, pressad vitlök, smulad mejram, citronsaft, salt, peppar,kebabkrydda.
  2. Kavla ut en klick färs mellan dubbla bakplåtspapper till en lövtunnt sjok.
  3. Dra av det övre papperet och vänd ner köttfärsen i het stekpanna. Efter någon sekund släpper det andra papperet så det går att dra loss.
  4. Vänd köttet och stek andra sidan. 15 sekunder per sida brukar räcka. Lägg köttet på skärbräda och skär det i ett par centimeter breda strimlor.
  5. Fyll pitabröd med köttet och lämpliga tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sitting 25 maj 2009

    Hur mycket peppar och salt ska man ha?

  • foffe87 15 januari 2010

    Hur gör man kebabkryddan då?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.