Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabrullar på spett med morotssallad

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Enkelt och jättegott. En av mina barns favoriter.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på drygt 225 grader. Kör nötfärs och lök i bitar i matberedare. Blanda i ägg, ströbröd och kryddor och kör ytterligare en liten stund, så att allt blandas. Ta ev. också lite kallt vatten. Låt färsen vila medans ugnen värms. Forma färsen till tumstjocka rullar. Trä upp dem på blötlagda träspett och lägg dem på bakplåtspapper i en långpanna. Sätt in dem mitt i ugnen. Stek rullarna i ca. 10- 15 minuter. Skala och skiva morötterna. Hetta upp olja i en wok eller panna. Fräs morötterna under omrörning några minuter. Rör i honung och pressa i citronsaft. Vänd morötterna i den sötsura marinaden och dra pannan av plattan. Strö över hackad persilja och hackad mandel. Servera med gott bröd eller ris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.